سه شنبه 90/9/29
دوشنبه 90/9/28
دوشنبه 90/9/28
دوشنبه 90/9/28
نیایش با خدا
سلامیاز دلی تنها دلی اکنده از غم ها
گهی آرام گهی گریان گهی خندان
گهی رنجیده ازیاران سلام ای بهتر ازباران
به نام خداوند ایثار وانصاف
خدا یا بارالاها روشنم کن مرا از شر شیطان ایمنم کن
عجب شیطان مراراحت دریده همانا کل عقلم را دریده
دعای ادمای مهربانی مراشدپشتبان در جوانی
دعای آن کسانی را که حالا مرا با گریه میکردند تماشا
دعای بهترین هایی که نورند که حالا بامن انقدجور جورند
ندانستم که شیطان سوله دارد مثال سگ بر خویش توله دارد
همانا ظاهر مهربان توله هایش مرا آسان نشاندندتوله هایش
دگر عمرم را عهد بستم تا عبادت هست من هستم
دوشنبه 90/9/28
نـقـش ازدواج در بـهـداشـت روانـی
نـقـش ازدواج در بـهـداشـت روانـی
ازنظر بهداشت روانی ، افرادی که در ازدواج خود موفق بوده اند ، کمتر درچار بیماری های روانی می شوند . بنابراین ازدواج می تواند عامل مهمی برای پرهیز از خطا و سببی برای سلامت تن و روان باشد به طوری که در بین کسانی که به بیمارستانهای روانپزشکی مراجعه می کنند افراد مجرد بیشتر به چشم می خورند .
افراد مجرد، زنان بیوه و کسانی که متارکه کرده اند در مقایسه با اشخاص متاهل بیشتر دچار مرگ میرهای زود رس می شوند، این موضوع در مورد کلیه ی ملل و در تمام ساختارهای اجتماعی صادق است . این اظهار نظرها دلالت برآن دارد که ازدواج و تاهل اثری مهمی بر وضع روانی و سبک زندگی انسان دارد و افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد از تعادل روانی بالاتری برخوردار هستند. همچنین تحقیقات نشان داده است که میزان افسردگی افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل است.
خصوصیات ازدواج موفق همان طور که ذکر شد، ازدواج بر سلامت روانی افراد در کلیه ملل و جوامع با هر ساختاری تاثیر مثبتی دارد ولی نه هر ازدواجی ، بلکه همچنان تاکید شد ازدواجی که با موفقیت همراه باشد .
پیامبر گرامی اسلام نیز همسر خوب و شایسته را بزرگترین نعمت زندگی دانسته اند. نه هر همسری را . بنابراین ازدواجهای موفق مشوق رشد و شکوفایی اشخاص است ولی ازدواج های که با موفقیت همراه نباشد با مشکلات فراوان از قبیل ناکام کردن ، تعارض و تنها گذاشتن طرفین توأم خواهد خواهد شد. وقتی هم تعارض زناشوئی شروع می شود ، زن و شوهر به خاطر بی اطلاعاتی از مکانیسم های خانواده و ندانم کاری به مشکل دامن می زنند.
عوامل موثر بر ازدواج موفق : 1- تناسب در عقیده و اخلاق 2 - تناسب در ایمان و اعتقادات مذهبی 3- تناسب در تحصیلات 4- تناسب در سن 5 - تناسب در تمایلات جنسی 6- تناسب و هماهنگی فکری ، عاطفی 7- تناسب در زمینه های تربیتی و فرهنگی خانواده 8- تناسب در وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده 9 - تناسب در مکان جغرافیایی 10- تناسب در تواناییهای ذهنی و...
درباره خصوصیات ازدواج موفق دکتر « اسپرجیون » روانپزشک معروف انگلیسی معتقد است ازدواج باید چهار نیاز اساسی انسان را برآورد سازد :
1- بین طرفین ارتباط و تعامل توأم با تفاهم وجود داشته باشد ودر موفقیتهای گوناگون ستایش و قدردانی از یکدیگر را ابراز دارند . 2 - تامین کننده نیاز های جنسی باشد 3 – زوجین زمینه های تشویق جهت رشد و شکوفایی یکدیگر را فراهم می سازند 4- دو طرف علاوه بر عشق و محبت به یدیگر ، به ازدواج نیز عشق می ورزند و در حفظ بنیان خانواده پیوسته تلاش می کنند.
برخی از خصایص ازدواج موفق 1- زن و شوهر خود را خوشبخت میدانند . 2- ارضای کامل و متقابل نیاز های فیزیکی و عاطفی اساسی انجام می گیرد . 3- هریک از همسران زندگی دیگری را باور می گرداند . 4- محیط زناشوئی ، شخصیت هرکدام از دوطرف را ارزشمند و ارجمند می گرداند و به هر یک امکان می دهد که به عنوان یک شخص استعدادهای ذاتی خود را شکوفا سازند و تحقق بخشند 5 - پشتیبانی متقابل دارند . و از بودن همدیگر احساس آرامش می کنند . 6- نسبت به هم درک و فهم متقابل دارند 7- سرچشمه ی دوستی ، رفاقت و حمایت کننده ی روانی ، اقتصادی و فرهنگی است . 8- خانواده بی اعتمادی ، بی انگیزگی ، تکرار کار و کسالت ناشی از آن را نیز رفع می کند.